Όσμωση: είναι η διαδικασία αφυδάτωσης των φυσικών φρούτων, μέσω της οποίας αποφεύγεται η θερμική επεξεργασία και δεν διασπάται η αρχική δομή τους, διατηρώντας ανέπαφα τα πολύτιμα συστατικά των φρούτων, καθώς και το άρωμα τους.
Ο ανανάς είναι ένα χυμώδες φρούτο με μοναδικά ξεχωριστή γεύση, που ευδοκιμεί σε τροπικά κλίματα.
Η Χαβάη, η Ταϋλάνδη, οι Φιλιππίνες, η Κίνα, η Βραζιλία και το Μεξικό είναι οι κυριότερες χώρες που ασχολούνται με την εμπορική παραγωγή του.
Ο ανανάς είναι διαθέσιμος κατά τη διάρκεια όλου του έτους στις τοπικές αγορές, όπως και στην ελληνική, εάν και η κύρια περίοδος παραγωγής του,
είναι από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο.
Η σύσταση του έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί να παρέχει ποικίλες ευεργετικές επιδράσεις στην ανθρωπινή υγεία.
Ανανάς: Από τις πιο πλούσιες πηγές βιταμίνης C και όχι μόνο.
Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα, μεταξύ των οποίων η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, το ασβέστιο, ο φώσφορος και το κάλιο.
Επίσης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και χοληστερόλη, ενώ είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες.
• Φυλάσσονται σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Διατροφική Αξία Ανά 100 gr:
Ενέργεια: 309 kcal
Λιπαρά: 0.4 gr
Κορεσμένα: 0.15 gr
Υδατάνθρακες: 71.2 gr
Σάκχαρα: 63.0 gr
Πρωτεΐνες:1.7 gr
Αλάτι: 0.00 gr